FIZIOTERAPIE

ELECTROTERAPIE

Electroterapia este uneori utilizată pentru a trata durerea și slăbiciunea musculară cauzată de o varietate de condiții diferite.

STIMULARE INTERFERENTIALA
Stimularea interferențială utilizează curenți electrici cu frecvență medie slabă, care trec prin țesuturile afectate folosind plăcuțe de conducere. Această tehnică poate ameliora durerea, reduce umflarea și vânătăi și poate promova vindecarea prin creșterea circulației în zona afectată.

P.S.W.D. Pulsed Short Wave Diathermy
Această tehnică neinvazivă utilizează energie electromagnetică pentru a promova vindecarea în zona afectată. Fizioterapeuții pot folosi acest lucru într-o varietate de condiții.

T.E.N.S. Stimularea nervului electric transcutanat
T.E.N.S. este o formă de ameliorare a durerii neinvazive utilizată adesea în tratamentul durerii cronice. Această tehnică sigură și eficientă implică utilizarea unui dispozitiv acționat de baterii și este livrată pe piele prin plăcuțe de conducere. Două procese naturale din organism sunt stimulate. Senzația de furnicături a T.E.N.S. inhibă cantitatea de semnale de durere primită de creier. T.E.N.S. crește, de asemenea, nivelurile de dureri naturale ale organismului care ucid substanțe numite endorfine. Datorită naturii condițiilor în care T.E.N.S. este eficient - pacienții trebuie să cumpere mașină proprie. T.E.N.S. mașinile sunt utilizate în combinație cu alte tehnici pentru a ajuta pacienții să mențină sau să îmbunătățească starea lor.

ULTRASUNETE
Terapia cu ultrasunete poate fi utilizată atât în ​​condiții cronice cât și acute și este frecvent utilizată în tratamentul leziunilor musculare, tendoanelor și ligamentelor. Undele de sunet de înaltă frecvență sunt focalizate în jurul locului rănirii prin mișcarea ușoară a capului cu ultrasunete peste zona afectată. Aceste unde sonore efectuează un "micro-masaj" adânc în interiorul țesuturilor rănite, accelerând procesul de vindecare.